Visites Guiades


TEMPORADA 2013-2014

Us oferim tot un seguit de visites guiades i gimcanes que podeu consultar en aquestes línies. Totes són originals, creades pel nostre equip amb el màxim rigor documental i amb l'objectiu de fer comprendre diferents aspectes de Catalunya d'una forma divertida, amena i accessible:

Barcelona bàsica: visites guiades per conèixer llocs i temes essencials del patrimoni.
Barcelona curiosa: visites guiades que permeten descobrir llocs no tan coneguts que tenen un interès especial o temes concrets com la cultura o un espai natural de la ciutat.
Barcelona de festa: són activitats basades en una festa o esdeveniment cultural, tradicions, etc.
Barcelona és nostra: les gimcanes permeten passar una estona divertida fent interactuar als participants a diferents indrets de la ciutat coneixent a l'hora aspectes com la historia, cultura, tradicions, natura, etc.

Catalunya bàsica: aquestes visites guiades permeten descobrir indrets de Catalunya reconeguts pel seu interès.
Catalunya curiosa: visites guiades per conèixer llocs encantadors, ja siguin ciutats, pobles, espais naturals, monuments, etc que no es poden deixar de visitar.


BARCELONA BÀSICA


El Barri Gòtic
Una visita per descobrir la història de Barcelona, ​​des de l'arribada dels romans fins al s. XIX, recorrent els monuments més importants i coneixent bells racons, tradicions i llegendes.

La Barcelona de Gaudí
Un recorregut pel Passeig de Gràcia per conèixer les obres més importants del mestre: la casa Batlló i la casa Milà, finalitzant amb la visita a la seva obra mestra: La Sagrada Família. Visita d'exteriors, entrades Opcionals.(trasllat en metro inclós)

Barcino
Barcelona té el seu origen en un petit assentament romà situat al Mons Tàber, el que avui és el casc antic de la ciutat. Allà encara es poden veure restes del temple, el cementiri, les muralles, l'aqüeducte ... Entrada opcional al MUHBA (Museu d'Història de Barcelona).

El barri jueu
Aquest és un dels llocs més emblemàtics de la ciutat. En els seus estrets carrerons es conserven una sinagoga, les cases més antigues, "mezuzas" i tristes llegendes que ens descobreixen com van viure els jueus a Barcelona.

El Modernisme
Al s.XIX va ser necessari enderrocar les muralles i ampliar la ciutat. Així comença la construcció de la nova Barcelona, ​​coincidint amb un nou moviment que revolucionària el món: el Modernisme. Aquest recorregut a través de l'Eixample us mostrarà aquesta part de la història.

Llegendes de Barcelona
Al casc antic de Barcelona hi ha cases, palaus i altres llocs que amagues llegendes misterioses. En aquesta visita recorrerem aquests llocs que ens traslladaran en el temps.

El Park Güell
Güell va voler crear un lloc idoni per viure a Barcelona i va contractar al seu amic Gaudí com a arquitecte per realitzar el seu somni. En aquesta visita descobrirem el meravellós projecte i perquè no va funcionar. (Entrades no incloses)

Museus
 MNAC, Fundació Miró, Fundació Tàpies, Museu Picasso, Museu de la Xocolata, MUHBA, Museu d'Història de Catalunya, Museu d'Arqueologia, Frederic Marès, Museu de la Ciència, Museu del Barça, Museu Marítim.

Monuments i altres llocs d'interès
Sagrada Família, la Pedrera, Casa Batlló, Catedral, St Pau del Camp, Monestir de Pedralbes, Camp Nou, Parc de la Ciutadella, Zoològic, Aquarium, Poble Espanyol, Zona Olímpica de Montjuïc, etc.

BARCELONA CURIOSA


La Cultura Catalana
A través d'aquest recorregut pel barri gòtic descobrirem les tradicions i el folklore català com les festes, les "caramelles", la "carassa, les" sardanes "i" castellers ".. I acabarem la visita a la Casa dels Entremesos coneixent els "gegants" i "capgrossos" ... fent-los ballar.

El Monestir de Pedralbes
Petras Albas va ser el lloc que va escollir la Reina Elisenda per retirar-se. En les diferents sales d'aquest monestir de clarisses coneixerem la vida monacal: la cuina, el dormitori, la infermeria ... i també els seus secrets, com les herbes curatives.


Collserola: el Parc Natural de Bcn
Us proposem conèixer aquest parc natural a través d'una experiència molt original: aprendrem sobre la seva història visitant el pantà de Vallvidrera, i coneixerem la seva fauna i flora i el que hem de fer per preservar aquest paratge.

Els Gremis del Born
Seguint els carrers amb noms d'antics oficis medievals, coneixerem la vida en època mitjana en el barri més popular de Barcelona. Descobrirem racons i llegendes màgics que ens faran viatjar en el temps.

Barcelona i el Mar
Al llarg de la història, Barcelona ha estat sempre una ciutat marítima. En aquesta visita descobrirem la seva relació amb el mar des dels seus orígens ibers i romans fins a les Olimpíades del 92, el Fòrum i el futur zoo marítim.


La Boqueria 
Des del seu origen al segle XIII fins a l'actualitat passant per diferents ubicacions ... aquest mercat ha estat sempre el més popular de Barcelona. Coneixerem la seva història, les seves anècdotes i els seus llocs més originals i acabarem la visita amb una degustació de suc de fruita.

El parc de la Ciutadella
Descobrirem com la Ciutadella va passar de ser un símbol de repressió a ser un símbol de futur i prosperitat per a la ciutat i els seus habitants. Començarem la visita en els seus orígens: una casa partida per la meitat ... al Born.

El barri de Gràcia 
Passejant per Gràcia descobrirem la seva història, des del seu origen com a vila fins a la seva unió a Barcelona i la seva actualitat. Coneixerem les festes, les places, la seva vida, les seves curioses botigues i la gent que viu en un dels barris més pintorescos de Barcelona.

BARCELONA DE FESTA

Les tradicions de Nadal
En una visita pel centre històric recrearem diferents tradicions del Nadal catalana: el pessebre vivent, el tió, la carassa ... i coneixerem celebracions originals de diferents poblacions. D'una manera divertida i participativa, viurem tot el Nadal en unes hores!

Sant Jordi 
Durant la visita guiada al casc antic de Barcelona, ​​coneixerem tot allò relatiu a aquesta festivitat. Descobrirem qui era Sant Jordi i la seva relació amb Catalunya, l'origen de la llegenda i el seu
redescobridor, el simbolisme de la rosa, perquè regalem llibres i moltes coses més. Tots els participants rebran una rosa molt original.

BARCELONA ÉS NOSTRA

Gymkana al Barri Gòtic 
Per equips i seguint un mapa i pistes, haureu de solucionar enigmes i buscar respostes per aconseguir guanyar la Gymkana. Una manera participativa i molt divertida de conèixer el centre històric de Barcelona.

Gimcana de la Boqueria 
En una primera part de l'activitat coneixerem els orígens del mercat, que data del s. XIII. També com va evolucionar fins arribar a ser un dels mercats més visitats del món. Per descobrir els seus secrets, durant la segona part de l'activitat, ens endinsarem entre els seus passadisos per conèixer curiositats i anècdotes realitzant una gimcana. Per finalitzar, degustarem un merescut suc de fruites!

Gimcana al Parc de la Ciutadella NOVETAT!
Per descobrir el parc cal conèixer la seva història i per això començarem l'activitat amb un recorregut per la zona monumental, comparant el passat i el present d'un lloc que va marcar per sempre la ciutat. Desprès continuarem fent una gimcana diferent i original per la zona ajardinada que ens permetrà descobrir els animals i les plantes que hi viuen al parc. Al final, cada participant s'emportarà un obsequi!

Gimcana de la Sagrada Família NOVETAT!
Per equips i seguint un mapa i pistes, els participants hauran de solucionar enigmes i buscar respostes per aconseguir guanyar la Gimcana. Les diferents proves es realitzen en els exteriors de la Sagrada Família. Totes les proves tenen relació amb el monument, així que, després de la breu introducció sobre la història i arquitectura del genial Gaudí i la seva obra més famosa, els participants hauran de passar una sèrie de proves molt divertides en cadascuna de les façanes de l'edifici, interactuant amb la gent del carrer, buscant solucions als enigmes amb diferents pistes i moltes coses més. Una manera participativa i molt divertida de conèixer tots els secrets de la major obra del modernisme català, patrimoni de la Humanitat.

CATALUNYA BÀSICA

Tarragona
Durant l'Imperi romà, Tàrraco, va ser una de les principals ciutats d'Hispània i capital de la provincia romana Hispània Citerior. Aquesta visita guiada es desenvolupa pels diferents monuments que formen part del Patrimoni de la Humanitat de Tarragona. Comencem amb una descripció del context històric i social d'Hispània en època de conquesta davant de la muralla. Per situar-nos entrarem a veure una gran maqueta de l'antiga ciutat, tot explicant el modus vivendi dels romans. Continuarem per la Catedral, on antigament es localitzava el temple. Finalitzarem la visita aprenent les diverses maneres d’aprofitament del temps lliure mitjançant els grans espectacles de l'amfiteatre i el circ. La visita al nucli antic es completa amb la Plaça de la Vila i l'Ajuntament.(entrades no incloses: demaneu pressupost!)

Girona
Girona és una ciutat que dona molt per veure. Propossem una visita que conté diferents aspectes de la ciutat. Coneixerem la vila medieval, amb la seva impressionant Catedral que té la nau gòtica més ampla del món. També els banys àrabs i les esglésies romàniques i gòtiques, com Sant Feliu i els seus carrers estrets i encantadors. Descobrirem el call jueu, un dels més importants en època mitja i tindrem també la possibilitat de visitar el centre d'Interpretació del Call  Bonastruc ça Porta. Per arrodonir aquesta interessant visita anirem salpicant el recorregut amb unes quantes, de les moltes que n'hi ha, llegendes de Girona: la bruixa de pedra, la Tolrà, etc...(entrades no incloses: demaneu pressupost!)

Lleida
Lleida és una ciutat que conserva un aire modernista que envolta alguns edificis històrics d'estils gòtic i renaixentista. En aquesta visita guiada coneixerem els monuments més importants del centre de la ciutat i descobrirem els racons més bonics visitant el passeig que dóna al riu Segre i al Parc dels Camps Elisis. No pot faltar en el nostre recorregut la Seu Vella. És el monument amb el qual, sens dubte, s'identifica a la ciutat de Lleida. Aquesta singular catedral va ser construïda en un turó des d'on s'albira, no només la ciutat, sinó també gran part de la plana de la comarca del Segrià. La seva construcció, iniciada l'any 1203, es va perllongar durant més de dos segles fins que en 1431 es va finalitzar el campanar. Segons els historiadors, la Seu Vella es va construir al lloc on s'alçava una mesquita musulmana. Vora la Seu Vella es pot visitar també la Suda o antic castell àrab.

Montserrat
La muntanya de Montserrat és un dels referents a la història de Catalunya. Des de temps ancestrals se l'envolta de misteri i llegendes, per les seves formes naturals espectaculars. La muntanya alberga el Santuari de la patrona de Catalunya, un dels llocs indispensables a visitar. Us proposem començar la nostra excursió amb una visita guiada per la zona del Santuari, per poder conèixer la plaça de Santa Maria i l'Abadia, entre d'altres. Entrarem a veure la Moreneta, patrona de Catalunya. Tenim l'opció de gaudir de l'audiovisual que ens explicarà la història de Montserrat (entrada no inclosa). A continuació agafarem un dels dos funiculars, el de Sant Joan o el de la Santa Cova, que ens permetrà arribar a un dels camins que seguirem per poder fer una passejada envoltats de la natura única de la muntanya. (Aquesta excursió pot ser de mig dia o de dia sencer, realitzant una o dos visites: visita guiada al recinte de l'Abadia / passejada per la natura. CarpeGuiem ofereix el servei de guiatge. La reserva d'autocar, restaurant, pícnic, aeri, funiculars, audiovisual... és opcional: demaneu-nos pressupost)

Sitges
La vila marinera de Sitges conserva al seu centre històric un dels racons més bells de la costa catalana. El conjunt està format per l'església de Santa Tecla, el Palau Maricel i el Cau Ferrat, que va ser casa i estudi de pintura d'un dels artistes més reconeguts del modernisme català: Rusiñol. La visita també inclou el passeig marítim, des del qual s'admiren unes vistes impressionants del conjunt històric i del mar Mediterrani. (entrades no incloses: demaneu pressupost!)

Gimcana a Tossa de Mar
Tossa de Mar és una de les poblacions més encantadores de la Costa Brava. La vila closa, amb la seva espectacular muralla, permet descobrir el seu passat amb històries de pirates. La vila nova, amb els carrerons estrets i les cases de pescadors ens farà endinsar en la vida marinera de la seva gent. En aquesta gymkana es fa una petita introducció al poble i la seva historia a la zona del passeig marítim. Després es fa un recorregut tot el grup junt però dividit en dos equips i es realitzen diverses proves que permeten conèixer el nucli antic i alhora la seva historia, sobretot en relació amb els pirates: muralles, cami de ronda, castell, carrers del casc antic, ajuntament. (Aquesta activitat no és accessible per a persones amb mobilitat reduïda, ja que els carrers del casc antic estan en pendent i són empedrats. Tot i així, es pot adaptar a les necessitats del grup segons les característiques, eliminant les zones de difícil accés.)

Museu Dalí de Figueres
Figueres és la capital de la comarca de l'Empordà, situada al costat de la frontera amb França. A Figueres es troba un dels museus més originals que es poden visitar: el Teatre-Museu de Dalí. Ell mateix va projectar el museu com una de les seves obres més importants. Visitant-lo es pot fer un recorregut pel màgic món de l'artista i endinsar-se en el surrealisme a través de diferents obres claus que ens fan entendre el seu univers únic. En aquesta visita utilitzem tot tipus d'imatges i recursos per fer entendre i gaudir als participants de l'art surrealista de Dalí. Es fa una visita didàctica i totalment participativa. (entrades no incloses: demaneu pressupost!)


CATALUNYA CURIOSA

Montblanc
Montblanc conserva un dels recintes emmurallats medievals més complets de Catalunya i el nucli antic va ser declarat Conjunt Històric-Artístic en 1948. La tradició catalana suposa que la llegenda de Sant Jordi va passar a Montblanc. Hi ha el Portal de Sant Jordi on situa la tradició la mort del drac per part del Sant cavaller que volia salvar la princesa. Sense deixar mai el fil conductor de la llegenda, proposem un itinerari per la vila closa que ens permetrà conèixer indrets de la muralla, la plaça major i les mesures del gra, l'església i els carrerons estrets i encantadors que ens transportaran en el temps fins a l'època mitjana.

Les Bruixes d'Altafulla
Altafulla és un petit poble pescador de la costa de Tarragona. A la part alta del poble sempre s’han explicat històries fantàstiques sobre les dones que allà hi vivien: es deia que era un poble de bruixes! En aquesta visita guiada descobrirem una de les llegendes més conegudes del poble i viurem cadascun dels capítols en la nostra pròpia pell, ja que els participants de la visita seran els protagonistes de cada escena. Al mateix temps coneixerem els racons més bonics i màgics del centre històric d’Altafulla.

Cambrils
Cambrils és un municipi mariner de la Costa Daurada. Tradicionalment s'han considerat que està format per dos nuclis, la vila i el port. Avui aquests dos nuclis estan plenament integrats, gràcies al darrer creixement urbanístic dels anys 1960 provocat pel turisme. Us proposem una visita guiada molt participativa i divertida pel centre de Cambrils i el seu port, on coneixerem els seus orígens medievals i sobretot la influència del mar a la vida que s’hi desenvolupava. Les seves antigues muralles, la torre de vigilància i altres monuments ens permetran comprovar que Cambrils va ser una vila de pescadors sovint atacada pels pirates! Descobrirem tradicions marineres i llegendes de pirates que ens faran oblidar que visitem una moderna vila turística. Durant la visita compararem escenes actuals amb fotografies i imatges antigues i recrearem moments i tradicions de la seva història, per viure de prop la història de Cambrils.(Aquesta excursió és de mig dia. CarpeGuiem ofereix el servei de guiatge. La reserva d'autocar i restaurant és opcional: demaneu-nos pressupost!)

Delta de l'Ebre
El delta de l'Ebre és la zona humida més gran de les terres catalanes. En aquesta excursió farem una visita panoràmica amb l’autocar en la quals el guia ens explicarà els diferents paisatges que podem trobar, com ara les llacunes, els estanys, les platges o els arrossars. Tot això de camí cap a Poblenou, on farem una primera parada per esmorzar (no inclòs). Poblenou és una petita població de tipus colonial. Totes les seves cases són d’una o dues plantes i blanques, pel que és tot un plaer passejar pels seus carrers tranquils. Després d’esmorzar, farem una divertida gimcana pel poble per conèixer la seva arquitectura i història i ens aproparem als arrossals per aprendre moltes coses sobre el cultiu de l’arròs. A continuació anirem amb l’autocar a la Casa de Fusta: construcció emblemàtica al Delta, actualment és una instal•lació del Parc Natural que acull un centre d'informació i un museu ornitològic on es mostra una col•lecció molt completa de les espècies més representatives de la fauna deltaica. Des de la Casa de Fusta farem un petit passeig per l’Encanyissada per veure de prop la gran llacuna i les aus qui hi viuen o hi passen una temporada en ella. Aquest recorregut és totalment accessible i fàcil de realitzar. (Aquesta excursió pot ser de mig dia o de dia sencer, realitzant dues o tres visites: panoràmica / gimcana Poblenou / passejada observació d'aus. CarpeGuiem ofereix el servei de guiatge. La reserva d'autocar i restaurant és opcional: demaneu-nos pressupost!)

Aiguamolls de l'Empordà
Durant una passejada pel parc natural es podrà conèixer i gaudir d'un entorn natural inigualable. El guia explicarà la història del parc i l'estat de protecció al llarg del temps, l'explotació humana com a camps de cultiu de l'arròs, les diferents aus migratòries que en podem trobar (entrada a diferents observatoris) i la flora autòctona que s'adapta a la salinitat del sòl. Aquesta visita és totalment accessible. La longitud del recorregut es pot adaptar al grup i es fan diverses parades a observatoris i punts interessants per conèixer la fauna i flora del parc. S'utilitzen tota mena de recursos didàctics com ara imatges, petjades d'animals, fulles, prismàtics i altres i es realitzen diferents activitats per fer participar els visitants.

Jaciment Arqueológic d'Empúries
Empúries és l’únic jaciment arqueològic de la península Ibèrica on conviuen les restes d’una ciutat grega amb les restes d’una ciutat romana, creada sobre les estructures d’un campament militar romà .En aquesta visita al recinte arqueològic d'Empúries el guia explicarà d'una manera totalment amena i participativa la història i curiositats de l'enclavament. Es visiten la ciutat grega, el museu i la ciutat romana. Mitjançant tot tipus de recursos visuals el guía amenitza les explicacions i en un moment donat es fa un petit tastet de "garum", producte típic de la gastronomía romana que va desaparèixer fa 1500 de la dieta mediterrània.(entrades no incloses: demaneu pressupost!)